Solstråler – varme, energi og overskud

Føler du dig trist, opgivende og energiforladt, lidt for tilbageholdende eller bare kold indeni (og udenpå) over en periode eller en enkelt dag, er en visualisering med solstråler kuren for dig. Den er også god i den mørke tid hvor vi hungrer efter lys, sol og varme. Rent fysisk kan man jo få lysterapi mod vinterdepressioner eller købe en dagslyslampe, hvilket sikkert både er virksomt og dejligt. Er du ikke lige i den situation at det lader sig gøre for dig at få tilført lys fysisk på den måde, kan du i stedet visualisere lyset frem i og omkring dig. Eller du kan bruge visualiseringen som supplement hvis du i forvejen får fysisk lysterapi.

Du kan, med tanker og indre billeder, lade solen stråle omkring dig og på dig, og du vil hurtigt mærke, at det giver dig mere kraft, energi og overskud.

Lyset er vidunderligt at trække livskraft og energi fra. Psykisk, men bestemt også fysisk. Du kan bruge det overalt, i et kort nu, eller gennem en længere, afslappende visualisering.

Solens stråler er noget af det dejligste du kan visualisere hvis du er lidt kold og indelukket. Blødt, gyldent lys fra solen der indhyller dig i behagelig varme og lys, og giver følelsen af en kærlig omfavnelse. Dét alene kan gøre underværker, og det er så let, så let.

Er du i en situation hvor du ikke rigtigt kan finde ro indeni, så træk solstråler ind omkring dig og hold dem fast så længe det lader sig gøre. Det kan gøres på et øjeblik og vil, selv hvis du er i gang med andre ting, give en god virkning. Du vil kunne mærke et vist overskud og lidt mere glæde efter det.

En visualisering med solstråler begynder med at du placerer dig behageligt. Slap af. Det er bedst at lukke øjnene, men føles det forkert for dig, så lad dem være åbne og fokuser på en fysisk ting tæt på dig, så øjnene ikke vandrer og tager forstyrrende indtryk ind.

Visualiser at solen står højt over dit hoved, stor og strålende. Se og føl at den skinner ind mod din hud fra alle sider og varmer på en behagelig måde. Ikke for varmt og ikke skærende eller brændende. Kun med lys og kraft. Når du føler dig omsluttet af sollyset og mærker det, da hold det fast så længe det føles behageligt.

Nu skal du også have solstrålerne ind i din krop. Forestil dig at du åbner dit hoved øverst oppe. At du lader det åbne sig som en stor blomst der folder sig ud. Inviter nu solens stråler til at trænge ind gennem dit hoved og gennemlyse og varme alt på sin vej. Give næring, energi og overskud.

Lys og varme

Mærk hvordan du suger kraften og styrken fra lyset til dig nu. På alle måder. Det gyldne lys giver glæde til dine tanker. Det heler fra hovedet og videre ned i halsen, hvor de gyldne stråler løsner op på steder du spænder en smule. Føl at din hals bliver afslappet. Se at de behagelige lune stråler blødt vandrer videre ned gennem kroppen. Ind omkring hjertet hvor de luner eller løsner op for en lidt forknyt tilstand, måske ligefrem sorg. Skuffelse eller vrede. De mildner og beroliger. Lad solstrålerne blive omkring hjertet så længe du ønsker det, hvorefter de fortsætter ind omkring solar plexus. De løsner, heler, giver glæde, tryghed og ro, også her. Og varmer dig hvis du er kold.

Lad de gyldne solstråler vandre hele vejen ned gennem dig, samtidig med at du slapper godt af under din visualisering. Er der steder som specielt har behov for heling og varme, så hold strålerne fast der et stykke tid, og se stedet badet i lyset. Forestil dig de steder blive varmet op og oplivet af solstrålerne, indtil du til sidst lader lyset flyde ud gennem fødderne. Eller du holder på lidt af det.

Var det så dejlig en oplevelse at du gerne vil mærke den igen, kan du bare tage en omgang mere. Hold det så længe i dig som du føler det er godt. Giv derpå slip og mærk at du er varm, afslappet, helet og fyldt op med rare følelser og energier.

Føl til sidst taknemmelighed over for den gyldne sol du er i stand til at visualisere og benytte dig af. Du får brug for den igen.

En hurtig version

Det kan gøres på et øjeblik, når som helst og hvor du end befinder dig. Også her gælder det at opstår der midt i din pulserende dagligdag et pludseligt behov for mere energi, heling eller trøst, kan du uden videre tage en meget hurtig, mindre visualisering, også selv om du er sammen med andre. Ja endog hvis du sidder i møde og føler dig presset. Kald sollyset frem. Tænk ikke i sådan en hurtig situation på at åbne dit hoved eller gøre andre forberedelser der tager tid. Slap af så godt du kan. Og kan du ikke slappe af i situationen, så bare gå videre og vid at solen varmer, styrker og beroliger dig alligevel. At den giver overflod af lys og glæde, uanset hvor mørkt det så er i vejret, selv midt om natten.

Kør hurtigt det gyldne sollys igennem dig og behold en del af det. Ingen vil kunne hverken se eller mærke på dig at du visualiserer i – måske kun – et par minutter. Men du vil mærke en forandring efter at have brugt dette fantastiske redskab. Dit energiniveau kan hæves (lidt eller meget) på et øjeblik og samtidig give dig et bedre overblik. Eller bare stabilisere dig lidt mere end før.

Fra bogen ”Tænk dig til det hele, visualisering – guide og ideer”. Bogen kan lånes som e-bog og lydbog på eReolen.


Udgivet

i

af

Tags: