Sov godt – med visualisering

Visualiseringer til afslapning og rolig søvn

Mon ikke de fleste har prøvet ikke at kunne falde i søvn. Du vender og drejer dig i det uendelige indtil du sveder, pulsen bliver hurtigere og adrenalinen er efterhånden på et niveau hvor du i stedet er klar til at stå op og gå i gang med næste dags arbejde. Skønt du er dødtræt, kan du ikke finde ro, og søvn er et uendelig fjernt mål.
Her kan visualisering hjælpe dig ind i søvnen. Kig herunder. Måske falder du i søvn før du er færdig med at læse.

Den grønne eng

Denne lille visualisering ligner den, jeg har anbefalet til børn – nederst på siden. Denne er bare lidt mere forenklet og hurtig at gribe i en håndevending.
Læg dig godt til rette. Slap af i alle muskler og træk vejret langsomt.
Se for dit indre blik, at du ligger på en lysegrøn eng en vidunderlig sommerdag. Omkring dig er vilde blomster, blå, rosa, hvide. Du ligger i skyggen af et træ med lukkede øjne og langsomt åndedræt. Omkring dig er fred og ro. Det eneste du hører er biernes summen i blomsterne og fuglene der synger. Den bløde lune vind fejer af og til let hen over din hud. Du mærker det bløde græs du ligger på. Gennem træets blade kan du ind imellem mærke solens blide varme. Lyt til dit rolige åndedræt. Langsomt vil du mærke en vidunderlig slaphed i hele din krop, der bliver tungere og tungere.

Stille vand

Gør dig tung i kroppen og forestil dig, at du ligger på en blød luftmadras på en lille sø og vipper blødt og behageligt. Der er høje siv omkring dig, så der er ingen fare for du sejler væk. Vandet er lavt, du er i sikkerhed. Det er en dejlig lun dag. Du mærker stilheden, den blide bevægelse fra vandet, hører fugle, mærker den lette vind mod din hud. Du synker helt ind i stilheden hvor din krop bliver tungere og tungere. Du bliver ét med vandet, luften og alt omkring dig.
Hold billedet så længe du kan, slip langsomt og glid ind i søvnen.

Disse to små visualiseringer er fra min bog “Tænk dig til det hele. Visualisering – guide og ideer”.

Havet

Det er dejligt beroligende at visualisere havet. Sæt eller læg dig et behageligt sted, hvor du ikke bliver forstyrret, og slap af. Tag et par dybe indåndinger, lyt til dit åndedræt og gør dig tung i hver del af kroppen. Luk øjnene og se havet for dit indre blik. Du sidder i sandet og ser ud over det blå hav. Det kan være et sted du kender, eller et du opfinder.
Du er helt alene som du sidder der i sandet, afslappet og i ro. Havet sender en frisk, behagelig duft ind mod dig. Du indånder den friske luft ved din dybe, langsomme vejrtrækning.
De eneste lyde du hører er mågerne, en let vind og de små bølger der skyller dovent ind over bredden. En efter en, igen og igen. Se på de små, skummende bølger der skyller ind over sandet og langsomt flyder tilbage i havet. Hele tiden på samme rolige, søvndyssende måde. Bliv ved at se på bølgerne der kommer frem – og langsomt trækker sig tilbage, det samme om og om igen. Frem og tilbage. Langsomt, hele tiden på samme måde. Mærk hvor rolig du bliver af at se på det, som er det samme og aldrig forandrer sig.
Koncentrer dig om at holde billedet af de små bølger fast i dit hoved. Disse monotone bevægelser vil slappe dig af og stabilisere dig.

Rosa visualisering

Farver er gode at bruge i visualiseringer. Denne visualisering er så blød, dejlig og beroligende.

Læg dig et sted, hvor du er helt i fred og ro. Se for dit indre blik den sarte, blide rosa farve, som en rosakvarts. Dener en helt vidunderlig blid og blød farve du kan bruge hvis du er urolig, vred eller ulykkelig. Den er helende og giver ro i sindet, så du kan falde i søvn, eller bare slappe af og have det godt.
Visualiser den rosa farve omkring dig, hvis du trænger til en kærlig omfavnelse, og du vil hurtigt mærke en meget dejlig og positiv forandring.

Ømme muskler

Anspændte muskler kan du give en dejlig visualisering, og du vil straks kunne mærke en virkning. Hvor tit oplever vi ikke at få ømme muskler omkring skuldrene eller at have ondt i nakken. Hvad med at bestille verdens billigste massør til at løse det problem?
Sæt eller læg dig og slap totalt af. Visualiser at der nu står en massør og giver dig blid massage på det sted hvor du har ondt. Bliv i følelsen, og mærk de varme hænder på din hud. At der bliver arbejdet godt og behageligt med dine muskler, og at det lindrer og afslapper. Og det gør det, ikke bare i visualiseringen, men også i din fysiske krop.

Disse 6 små visualiseringer er fra min nyeste bog “Tænk dig til det hele. Visualisering – guide og ideer”.


Udgivet

i

af

Tags: