Da jeg så dig

Stærk og rystende roman af Irma Lauridsen

Denne bog er en kærlighedsroman. En stærk, rørende, rystende og hjertegribende historie om, hvordan alt på et øjeblik kan forandres, så livet aldrig bliver det samme igen. Til undren og eftertanke.

En ung kvinde kommer gående på en gade i London og aner ikke, at hendes liv få øjeblikke efter vil være forandret for altid.

Helt tilfældigt får hun øje på en fremmed mand og føler stærkt, at hun kender ham, endda meget godt. Og at hun er nødt til at få kontakt med ham.
Hvem er han, og hvor har hun mødt ham før?

Hun følger efter manden, og han virker chokeret lige i det øjeblik, han ser hende, men forsøger at camouflere reaktionen og benægter, at han kender hende. Kort efter flygter han, men hun følger efter.
Hvorfor kan hun intet huske? Hvad er der sket i hendes liv, som alle åbenbart holder skjult for hende?

Da hun på opfordring vælger at gå i hypnose for at lede i fortiden, rystes hun dybt og kan umuligt tro det, hun oplever.
En hæsblæsende og gribende roman om Annas rejse ind i dele af livet, hun slet ikke kan få til at hænge sammen.

Det skete for Anna.
Det kan ske for dig …

Fakta om bogen
Forfatter: Irma Lauridsen
Forlag: Forlaget Vanessa
384 sider, paperback
ISBN 978-87-92948-32-8
Bogen er udsolgt hos boghandlerne. Dog findes enkelte eks. endnu, som kan bestilles hos forlaget via post@irmalauridsen.dk
Kan lånes gratis som E-bog på eReolen.

Forfatteren skriver om bogen

Det hele startede med en oplevelse i en lufthavn, der var så stærk og underlig, at jeg ikke kunne andet end at holde den for mig selv – og prøve at finde ud af, hvad den handlede om.
Hen ad vejen vidste jeg, at jeg var nødt til at skrive om denne oplevelse, og at det skulle være en roman. Dog er det, jeg selv oplevede dengang, kun starten af bogen. Fordi det, for mig, sluttede så brat, var jeg nødt til at tænke mig til, hvad der kunne være sket.
Derfor har jeg fortalt det hele med den unge Anna som bogens  hovedperson. Tænkt hendes tanker, følt hendes følelser.

Det har taget mig et år at skrive denne bog og endnu længere at udtænke den, og det har været en fantastisk oplevelse for mig at bevæge mig så dybt ind i hovedpersonernes liv. At føle deres følelser og forstå deres motiver. At være i hele denne bemærkelsesværdige handling, hvor en enkelt hændelse kommer til at gribe voldsomt ind i flere menneskers liv. (Som jeg jo selv oplevede, og fandt ud af, at efter en sådan oplevelse er alt forandret. Man bliver aldrig den samme igen.)
Mange nætter har jeg ligget vågen for at udtænke handlingen helt præcist. At føle mig frem. Mens jeg var i processen, blev jeg selv forundret, dybt, dybt inde. Og tænkte: Hvad ville du selv have gjort, hvis ikke din egen oplevelse af det samme var stoppet så brat? Hvad ville der være sket?
Hermed ønsker jeg mine læsere en rigtig god læseoplevelse.

Læserne skriver om bogen

“Blændende godt skruet sammen. Fantastisk! Rystende. En helt anderledes kærlighedsroman – lige til at få kuldegysninger af. Fordi det her kan ske for enhver af os, når som helst, hvor som helst. Alle stjerner til den bog!”
– Nikolaj Holst

“Smuk smuk bog! Tusind tak for en dejlig læseoplevelse. Fyldt med kærlighed, smerte, sorg, og LIV. Jeg er vild med slutningen. Tillykke! Den roman kan du være umådelig stolt af!”
– Annbritt Purup

“Virkelig virkelig spændende bog med gode, overraskende ‘twists’. Jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig, da Irma’s levende måde at skrive på i den grad fængede mig. Ligesom jeg blev fænget af og kunne leve mig ind i hovedpersonen Anna’s oplevelser .. for det kunne vel også ske for mig? Ville ønske jeg havde ‘den første læsning ’tilgode’.”
– Tine Weis

“Som selvstændig og mor til 3 er det ikke ofte jeg får tid til at læse en bog. Men romanen “Da jeg så dig” var bare ikke til at slippe, og jeg lå flere gange og læste til langt ud på natten, fordi jeg ikke kunne lægge den fra mig!
Spændende og gribende historie der fangede mig fra første øjeblik!”
– Katrine Friis

“Man bliver hurtigt suget ind i historien – for tænk hvis jeg selv oplevede noget lignende. Forstår så udmærket godt Annas reaktion. Romanen viser at der nogen gange er noget, der er vigtigere end alt andet – og at man bliver nødt til at finde ud af den rette sammenhæng for at kunne komme videre med sit liv.
Spændende handling, sproget flyder fint og let og følelserne overleveres troværdigt. Jeg giver den min bedste anbefaling!
– Egon C. Rasmussen

Uddrag fra bogen

Først ser hun ham som en diffus skygge på modsat side af vejen. Sekundet efter aktiveres alle nerver i kroppen.
Hun vender hovedet og kigger efter ham. En mand i mørkeblå jeans og en mørk habitjakke. Han er allerede ved at være ude af hendes synsfelt.
Ham! Ham …?
Hun har set ham før. Og ikke nok med det. Hun kender ham! Men hvem er han?
Hjertet hamrer voldsomt, mens hun begynder at gå helt målrettet i retning af ham uden at vide, hvorfor.
Det føles, som om blodet begynder at forlade hendes hoved, og hun frygter et kort øjeblik, at hun skal besvime. Det summer i kroppen og ud i fingrene. Nej, ikke nu. Hurtigt bøjer hun sig frem og holder hovedet nedad, for derefter at rette sig op igen og spejde efter ham.
Han må ikke forsvinde.

Skuldertasken klasker rytmisk ind mod hendes ryg, da hun sætter i løb. Hvem er denne mand? Hvorfor dukker der ikke noget op i hukommelsen?
Det prikker i hendes nakke, og kold sved springer frem på huden på en ubehagelig måde.
Hvor blev han nu af?
Langt fremme får hun igen øje på ham. Han er på vej ned til undergrundsbanen.

I et nu forvandles øjeblikket. Hun fornemmer, at noget er helt forkert, men ved ikke, hvad det er. Alt er blevet så mørkt, at hun umuligt kan se noget. Det er, som om det hele forsvinder, og der i stedet opstår et stort tomrum.
Hvor er hun? Hvor er han? Det føles, som om hun svæver i tæt tåge.
Nogen siger hendes navn. Er det hans stemme, den svage lyd? Det lyder nærmere som et ekko langt væk fra.
Skrækken vokser til uendelige højder. Den fylder for meget til at kunne rummes. I det fjerne lyder en let og konstant summen. Hun er et fremmed sted og aner ikke hvor.

Hun vil væk herfra. Hvordan er hun pludselig havnet her?
Skriget sidder i hendes hals og vil ud. Hun vil kalde på ham og åbner munden, men ordet kommer ikke frem. Nogen må høre hende, komme og hjælpe med at finde ud af, hvad der sker. Tænde lyset, så hun kan se.
Men der kommer ikke en lyd. Alt er stilhed. Ubevægeligt.
Væk. Hun må væk. Men det er umuligt, fordi hun ikke er i stand til at røre sig.