Slank inden sommer

Lette slanketips, der virker.

Sommeren nærmer sig, og mange af os vil gerne tabe et par kilo, før vi igen trækker i sommertøjet.

Heldigvis er det langt lettere at tabe sig end de fleste er klar over. Her følger et par slanketips, der kan bruges af både voksne og børn. De er lette at følge og handler hverken om nogen kur eller at skulle sulte. Tværtimod, du skal spise så meget du har brug for, og alligevel slanker du dig.

Råd nr. 1. Se dig selv som slank. Skab billeder i dit hoved af dig, som du gerne vil se ud. Sig af og til: Jeg er slank! Tænk på dig selv som slank. Tanker er i stand til at skabe fysiske forandringer. Du er, hvad du tænker.

Råd nr. 2: Spis magert. Lad hovedmåltiderne bestå af tørstegt kød, fisk, grøntsager, lidt ris, masser af salat og groft brød. Undgå fed mad som pommes frites, burgere, fede sovse osv. Friskpresset appelsinsaft kan erstatte sovs. Blendet frugt kan erstatte smørret, når du bager en kage.

Råd nr. 3: Kom ”den lille sult” i forkøbet. Uanset om du er hjemme, på indkøb, i skole, på arbejde, og den lille sult melder sig, så bestem, at du ikke spiser slik, kage, is, franske hotdogs el. lign. for at mætte dig.

Vær forberedt. Hav altid lidt frugt og grønt med i tasken, hvor du er. Skær det i stykker hjemmefra, put det i en lille plasticpose, klar til brug. Du kan også have lidt nødder, et par figener, en banan eller en grovkiks med i tasken. Det er let, kan spises nærmest ubemærket, giver energi – og feder ikke.

Råd nr. 4: Drik masser af vand. Start hvert måltid med et stort glas vand. Drik vand dagen igennem, så tit som muligt. Hav altid en lille flaske vand med i tasken. Mangler du væske, kan det føles som sult. Vand fylder i maven og kan redde dig – her og nu – fra beslutningen om fed mad, søde drikke el. slik.

Råd nr. 5: Spis ikke lige før sengetid. Det sætter sig lettere på kroppen, da forbrændingen er lav, når man sover. Er du meget sulten, så spis lidt frugt og drik vand.

Råd nr. 6: Motion. Har du ikke tid til fast og planlagt motion, så begynd at motionere på utraditionelle måder. Det giver, sammenlagt, langt mere end man skulle tro.

Er du på bytur, så find en trappe og løb op og ned ad den et par gange. Gå, i stedet for at tage bilen. Brug cyklen så meget som muligt. Løb en lille tur morgen eller aften. Gå tur med børnene i stedet for at køre i bilen. Hus- og havearbejde er også motion.

Følger du disse 5 lette råd, kan du ikke undgå at slanke dig – du vil finde din idealvægt, og den holder! Du kan evt. starte med et enkelt råd og tage mere med lidt efter lidt. Og husk: Se dig selv som slank! Tankerne er basis for det hele.

Disse råd er fra min lille slankebog ”Slank på den lette måde” (som du kan se et andet sted på min side), hvor du kan finde mange flere slankeråd, der er både lette, naturlige – og som kan bruges, så de lige præcis passer til dig.


Udgivet

i

af

Tags: