Pony’ens fødselsdag

I går fejrede vi Pony’ens fødselsdag. Ikke fordi vi har nogen pony. Men fordi vi bare havde sådan en lyst til at feste. På grund af det vidunderlige vejr og alle de smukke blomster, der vokser op af jorden og folder sig ud i de skønneste farver. Ja – på grund af alt det LIV!

Men … hvorfor så blande en pony ind i det? Jo, det er kommet helt tilfældigt, og da jeg første gang hørte dén om ponyen, grinede jeg meget og tænkte: Yes! Sådan! Hvorfor ikke tænke lidt alternativt og bare lade livet være let… Eller også bare lade være med at tænke så meget, for en gangs skyld.

Ideen fik jeg fra en meget glad og livlig ung pige, der er fyldt med humør og gåpåmod. Hun sagde engang til mig: ”I går fejrede jeg og min kæreste ponyens fødselsdag!” Og jeg indskød hurtigt: ”Hvilken pony?” hvortil hun svarede: ”Det ved jeg ikke. Det er da også lige meget, er det ikke? Vi havde sådan en lyst til at feste, men ingen havde fødselsdag eller andet, der kunne festes for. Men jeg begyndte alligevel at lave lækker mad, lagkage og den slags – og forberede en lang tur ud i det blå. Og min kæreste spurgte: ’Hvad fejrer vi?’ Jeg svarede bare: ’Ponyens fødselsdag!’ Det er længe siden vi indførte ponyens fødselsdag, men det er fantastisk at fejre den, uanset hvad det så er for en pony. Og vi fejrer den mange gange om året – lige så tit vi har lyst. Nogle morgener siger jeg: ’Jeg kan mærke, at det er ponyens fødselsdag i dag.’ Og så er der fest.”

Så – den har vi også indført hos os nu. For ærlig talt, har de fleste af os ikke brug for lidt mere fest og glæde end det, vi normalt fisker frem af den grå hverdag? Faktisk tror jeg, de fleste kender følelsen: Solen står op under en skyfri himmel, æbletræerne blomstrer, alt dufter og stråler, og der er bare den dér fantastiske følelse i luften, at livet er skønt, og at der skal festes. Men for hvad? Tja, for dem, der behøver en grund, der er til at tage og føle på, kan ponyen være en redning. Det kan den også for dem, der bare vil have lidt sjov i gaden og er til fest og farver og har lyst til at mærke barnet i sig. Som har brug for at løfte livet lidt, og som elsker en solskinsdag og de nyudsprungne blomster og en skovtur og en lækker lagkage, måske endda med lys i – og en pony.


Udgivet

i

af

Tags: